Hospital Vithas Montserrat

Hospital Vithas Montserrat
Cita online

973.266.300

 • Oftalmologia

  Cataractes

 • Què és?

 • Especialista

 • preu

 • Demanar una cita

 • <Veure totes

No esperis a recuperar la teva visió

La cirurgia de cataractes és una intervenció segura i amb uns resultats visuals excel·lents.
La tècnica consisteix a aspirar la cataracta i col·locar en el seu lloc una lent intraocular d'una potència adequada que et permeti veure amb claredat i sense necessitat d'ulleres.
Així de fàcil, amb anestèsia tòpica i sense ingrés hospitalari i els teus ulls recuperaran la claredat.

 • Què és una cataracta?

Una cataracta és la pèrdua de transparència del cristal·lí, la lent natural que té l'ull per enfocar les imatges a la retina. Per això, quan el cristal·lí perd la seva transparència es produeix una pèrdua de visió.

 • Per què tinc una cataracta?

La formació de cataractes és un procés normal de l'envelliment de l'ull. A partir de determinades edats tots els cristal·lins tenen un cert grau de terbolesa. A banda d'aquest envelliment normal, també poden existir cataractes en persones més joves a causa de causes metabòliques (diabetis), inflamatòries, traumàtiques, congènites, associades al consum de certs fàrmacs, etc.

 • Com sé que tinc una cataracta?

La majoria de persones amb cataractes refereixen símptomes visuals com:
-Visió borrosa o distorsionada.

-Empitjorament progressiu de la visió.
-Disminució de la brillantor i el color.
-Dificultat per conduir a la nit.
-Canvis freqüents en la graduació de les ulleres.
-Facilitat per llegir sense ulleres quan abans eren necessàries.

Si identifiques algun d'aquests símptomes, és important acudir al teu oftalmòleg per a una revisió ocular. Tingues en compte que no tota disminució de visió és una cataracta i serà fonamental descartar altres causes de mala visió.

 • Puc fer alguna cosa per prevenir la cataracta?

Desafortunadament, la cataracta no es pot prevenir. Per això, és recomanable que visitis al teu oftalmòleg per a un correcte diagnòstic i determinar quan és el millor moment per tractar-la.

 • Quines alternatives de tractament tinc?

A dia d'avui, l'únic tractament possible per a la cataracta és la cirurgia. És una intervenció segura i amb uns resultats visuals excel·lents que s'aprecien immediatament. Es tracta d'una intervenció curta (25 minuts) amb anestèsia local, en gotes, i per a la qual no és necessari l'ingrés hospitalari. La tècnica consisteix a aspirar la cataracta i substituir-la per una lent intraocular de potència adequada per minimitzar la necessitat d'ulleres posteriorment. Malgrat els bons resultats, hem de recordar que es tracta d'una cirurgia i no està exempta de riscos. Per això, és fonamental que et posis en mans expertes.

 • Quan he operar-me de la meva cataracta?

Les tècniques quirúrgiques actuals ens permeten operar cataractes de forma eficaç i segura en el moment en què apareixen els primers símptomes. En línies generals, l'ideal és operar-les quan es comença a tenir dificultats visuals per realitzar les tasques quotidianes. Si deixem evolucionar molt la cataracta, la visió continuarà empitjorant i la cataracta s'anirà endurint, fent més difícil la cirurgia i més lenta la recuperació visual.

Este sitio web utiliza cookies, tanto propias como de terceros, para recopilar información estadística sobre su navegación y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias, a partir de su navegación.
Si continúa navegando, sin cambiar la configuración, consideramos que acepta su uso. Ver nuestra política de cookies.