Hospital Vithas Montserrat

Hospital Vithas Montserrat
Cita online

973.270.088

 • Ginecología

  Polipectomia per histeroscòpia

 • Què és?

 • Especialista

 • preu

 • Demanar una cita

 • <Veure totes

Polipectomia per histeroscòpia

La histeroscòpia és un procediment que permet al metge observar l'interior de la cavitat uterina per tal de diagnosticar i tractar la patologia que assenta en aquesta cavitat. Es realitza mitjançant un histeroscopi, un tub prim equipat amb una fibra òptica i una font de llum. A la lent se li pot adaptar una càmera i aquesta connectar-se a un monitor de televisió.

Per a la distensió de la cavitat uterina s'utilitza generalment líquid.

En general es pot dir que la histeroscòpia serveix per estudiar la cavitat uterina morfològica i funcionalment.

 • Quins avantatges té la histeroscòpia?

En comparació amb altres procediments més invasius, la histeroscòpia ofereix els següents avantatges:

-Menor estada hospitalària.
-Menor temps de recuperació.
-Menor necessitat d'analgèsics després de la cirurgia.
-Evitar La histerectomia en molts casos.
-Evitar La cirurgia abdominal.

 • Quines indicacions té?

La indicació més freqüent de la histeroscòpia és l'estudi del sagnat uterí anormal, com alteracions del cicle menstrual i metrorràgies. També està indicada en estudis d'esterilitat o infertilitat (avortaments de repetició), per al diagnòstic d'alteracions morfològiques de la cavitat uterina (pòlips, miomes, hiperplàsia), per a localització de cossos estranys intracavitaris (DIU migrat, restes placentàries) i per estudiar i controlar malformacions uterines (envans).

 • Contraindicacions de la histeroscòpia:

La histeroscòpia no té contraindicacions, però no és recomanable fer-la en els següents casos:
-Infecció genital aguda o molt recent.
-Perforació uterina recent.
-Embaràs.

 • Quins tipus d ‘histeroscòpia hi ha?

Hi essencialment dos tipus de histeroscòpia, la diagnòstica i la quirúrgica.

-Histeroscopia Diagnòstica: s'utilitza per diagnosticar alguna anomalia a l'interior de la cavitat uterina. Pot realitzar-se en la consulta i no sol necessitar d'anestèsia, sinó només analgèsia en alguns casos. A l'acabar el procediment tornes al teu domicili.
-Histeroscopia Quirúrgica: Consisteix en la introducció a l'interior de la cavitat de l'úter, a través de la vulva i vagina, d'un sistema òptic connectat a una càmera de vídeo amb una beina que permet el pas de l'instrumental quirúrgic per al tractament de patologies intrauterines diagnosticades prèviament per histeroscòpia diagnòstica, com ara: pòlips endometrials, miomes submucosos (causants d'hemorràgies), adherències i septes uterins (causants de problemes reproductius), així com per realitzar ablació o resecció endometrial en cas d'hemorràgies uterines anormals, evitant en moltes ocasions la pràctica d'una histerectomia.

La tècnica per realitzar la cirurgia histeroscòpica és semblant a la diagnòstica, tot i que cal una dilatació del coll uterí més gran, pel que habitualment es realitza en quiròfan amb algun tipus d'anestèsia (general o locoregional), acompanyada o no de sedació.

Les complicacions són excepcionals i generalment poc importants. Aquest tipus de cirurgia, mínimament invasiva, es realitza en règim ambulatori o amb ingrés mínim, el que permet una ràpida tornada a l'activitat habitual. A més els pacients que se sotmeten a aquesta intervenció, a Vithas Lleida tenen la tranquil·litat de comptar amb un equip de ginecologia i obstetrícia que cobreix les urgències de manera localitzada d’aquesta especialitat durant les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

Este sitio web utiliza cookies, tanto propias como de terceros, para recopilar información estadística sobre su navegación y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias, a partir de su navegación.
Si continúa navegando, sin cambiar la configuración, consideramos que acepta su uso. Ver nuestra política de cookies.