Hospital Vithas Montserrat

Hospital Vithas Montserrat
Cita online

973.266.300

 • Ginecología

  Part

 • Què és?

 • Especialista

 • preu

 • Demanar una cita

 • <Veure totes

Part

El part natural o vaginal és un procés fisiològic que anuncia el naixement d'un nadó. Actualment gairebé un terç dels casos els nadons poden nèixer per cesària, mitjançant una incisió a l'abdomen i úter de la mare.

L’embaràs dura unes 40 setmanes, en principi, un període que consta d'etapes totalment previsibles, amb característiques i necessitats particulars que precisen de diferents atencions. La preparació al part és una de les principals preocupacions de la dona embarassada, sobretot, de les primerenques, les que no han passat per aquesta experiència encara.

L'etapa i l'esdeveniment més important de la teva vida en les millors mans!

 • Preparació al part

Mitjançant la preparació al part les futures mares us informeu, practiqueu, resoleu els vostres dubtes, ... tot això us ajuda a estar més tranquil·les i confiades quan arriba el moment del part.
Aquests cursos són d'utilitat tant per a les que no saben res com per a les que ja han estat mares, serveixen per informar-vos sobre què fer quan us poseu de part, quines opcions de dilatació disposeu per sentir-vos més còmodes i ajudar-vos en les contraccions, tipus de parts, alletament, primeres cures del nadó, etc.

 • Part: Símptomes

Saps que estàs de part i has d’acudir a Vithas Hospital Montserrat, sigui de dia o de nit, quan:
-Les contraccions es produeixin cada 5 o 10 minuts.
-Trenques la placenta i surti un líquid de color.
-Notes taques de sagnat vaginal.
-No puguis caminar ni parlar durant les contraccions.
-Notes una mica de dilatació.

 • Part: Contraccions de part i la dilatació

El treball de part s'inicia amb les primeres contraccions provocades per l’esborrament del coll uterí que es mantindran fins que aquest desaparegui per complet. Les primeres contraccions solen ocórrer cada 20 o 30 minuts, i tenen una durada aproximada de 15 a 20 segons cadascuna. Un cop desaparegut el coll de l'úter, les contraccions augmenten a causa de la dilatació progressiva del coll que ha de presentar una obertura màxima de 10 cm perquè pugui donar pas al nadó. Fins que el nadó surt, el procés sol durar aproximadament de 6 a 8 hores, depenent si és o no el primer part de la mare.
Una vegada que s'ha iniciat el procés de dilatació del coll uterí, generalment, és normal començar a sentir contraccions suaus cada 10 o 15 minuts, amb una durada mitja de 20 segons. En aquest moment, l'obertura de l’úter serà de gairebé dos centímetres. Les contraccions segueixen, i es van intensificant. Solen obeir al següent ritme:

- Contraccions cada 5 minuts, amb durada entre 30 i 40 segons, dilatació de gairebé 5cm.

- Contraccions cada 3 o 4 minuts, amb durada de 40 a 45 segons, dilatació d'uns 6 cm.

- Contraccions cada 2 o 3 minuts, amb durada de 45 a 50 segons, dilatació de 8 cm.

- Contraccions cada 1 o 2 minuts, amb durada d'aproximadament 1 minut, dilatació de gairebé 10 cm. Quan arribis a aquesta etapa, tindràs poc temps entre una contracció i una altra per recuperar-te. Pots sentir una sensació de calor, estirament i ardor a la vagina, acompanyat de sudoració voltant de la boca.

A la sala de parts de Vithas Hospital Montserrat podràs escollir la posició més còmoda per dilatar: a la zona de dilatació hidroassistida o banyera de part, a la dutxa, amb la pilota i gràcies a la monitorització sense fils podràs moure’t de manera còmoda i sense lligams.
Podràs estar acompanyada per la teva parella durant tot el procés.

 • Part: L'expulsió del nadó en el part

Quan el coll uterí aconsegueix els 10 cm de dilatació, s'inicia el procés d'expulsió del nadó. Les contraccions s'allunyaran i es presentaran cada 2 o 3 minuts. Segurament el metge, quan estiguis preparada, et demani que facis força per empènyer el nadó cap a l'exterior. En aquesta fase, el cap del nadó penetra al canal de part i va baixant fins al perineu realitzant un moviment de rotació interna.
Quan el metge aconsegueixi veure 3 o 4 cm del cap del nounat, et practicarà, si cal, l'episiotomia (incisió quirúrgica que es realitza en el perineu o perineu femení, concretament en la part que es troba entre la vagina i l’anus) per facilitar la sortida del nadó, i evitar esquinç per l'esforç i la pressió del nadó. El metge et demanarà que continuïs empenyent al teu nadó i, un cop que surti una espatlla i després l'altre, la resta del cos sortirà sense esforç per si mateix. I en aquest moment encara sentiràs dolors, el sentiment d'alleujament serà intens i podràs al gaudir perquè, el teu fill acaba de néixer! El part acabarà amb l'expulsió de la placenta.
El procés de part, íntegrament, sol durar de 8 a 12 hores, encara que existeixen excepcions, tot dependrà de l'estat de la mare i del nadó.

 • Part: Anestèsia epidural

L'analgèsia epidural és un procediment anestèsic que té com a finalitat anul·lar o fer molt suportable el dolor produït per les contraccions uterines durant el part. Té a més com a avantatge el que la mare es troba totalment desperta, col·labora millor i pot empènyer quan se li demana per facilitar i veure el naixement del seu fill.

Consisteix a col·locar un catèter en l'espai epidural de la columna vertebral, a través del qual s'administren anestèsics locals i altres fàrmacs necessaris per controlar el dolor. La tècnica sol ser poc molesta per a la mare, es realitza mitjançant punció a la zona lumbar i requereix un mínim de col·laboració amb l'anestesista.

L'analgèsia epidural és la tècnica d'analgèsia en el part més eficaç que es coneix, garanteix un marge de seguretat molt alt tant per a la mare com per al nen. Pot ser més utilitzada en eventualitats del part com una episiotomia, extracció amb fòrceps, vacum, o fins i tot serveix per administrar l'anestèsia en cas que el part no evolucioni i es precisi practicar una cesària.

Aquestes situacions, encara que no són freqüents, no han de ser causa de temor a les futures mares que siguin assistides a Vithas Hospital Montserrat, doncs compten amb els millors professionals tant abans, com durant i després del part. A més Vithas Lleida els ofereix un equip de ginecologia i obstetrícia que cobreix les urgències de manera localitzada d’aquesta especialitat les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.

Este sitio web utiliza cookies, tanto propias como de terceros, para recopilar información estadística sobre su navegación y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias, a partir de su navegación.
Si continúa navegando, sin cambiar la configuración, consideramos que acepta su uso. Ver nuestra política de cookies.