Hospital Vithas Montserrat

Hospital Vithas Montserrat
Cita online

973.266.300

 • Endosòpies

  Gastroscòpia

 • Què és?

 • Especialista

 • preu

 • Demanar una cita

 • <Veure totes

Gastroscòpia

 • Què és?

La gastroscòpia és un procediment mèdic que utilitza un sistema òptic per poder veure a l'interior del tub digestiu.
Amb la gastroscòpia es pot estudiar el tub digestiu superior: esòfag, estómac i duodè.
L'endoscopi consisteix en un tub de fibra òptica llarg i flexible, amb una càmera, connectada a un vídeo, que permet visualitzar directament l'interior del tub digestiu.
L'endoscopi conté canalitzacions al seu interior que permeten:
-Injectar aire o líquid per distendre el tub digestiu i facilitar la seva inspecció, així com rentar la zona inspeccionada.
-Aspirar i prendre mostres de la superfície del tub digestiu a estudiar.
-Introduir unes micropinces per a la realització de biòpsies i prendre mostres de teixit per al seu estudi microscòpic, extreure petits cossos estranys que s'hagin ingerit accidentalment, pòlips de la mucosa digestiva, cauteritzar varius o lesions hemorràgiques, etc.
-Introduir microtisores, i altres eines per a realitzar petites intervencions a l'esòfag, estómac o intestí (extracció de pòlips, tumors, etc.).

 • Quina preparació es requereix?

La preparació és molt senzilla, tan sols es requereix que l'estómac estigui completament buit. Per a això s'ha d'evitar la ingesta d'aliments sòlids i líquids durant unes hores. A més és molt important no prendre antiàcids i no fumar abans de la prova.
El pacient que vagi a realitzar-se aquesta prova, si és portador d'una pròtesi valvular cardíaca, si està prenent anticoagulants (aspirina o altres fàrmacs), si pateix algun problema cardíac o respiratori important o alguna malaltia infecciosa del tipus de l'hepatitis, ..., ha de comunicar-ho al personal mèdic per tal que prenguin les mesures adequades per a cada cas. També s'ha d'informar al metge si es pateixen al·lèrgies o intoleràncies a medicaments.
Els pacients que estiguin prenent algun tractament, han de preguntar al seu metge si han de continuar-lo o interrompre.

 • Per a què s'indica?

La gastroscòpia es realitza habitualment per tal d'avaluar la causa de molèsties abdominals: dolor, nàusees, dificultat per empassar, acidesa, ardor, etc.

És, també, el mètode més eficaç per valorar la causa d'hemorràgies que tinguin el seu origen en el tub digestiu superior.

Este sitio web utiliza cookies, tanto propias como de terceros, para recopilar información estadística sobre su navegación y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias, a partir de su navegación.
Si continúa navegando, sin cambiar la configuración, consideramos que acepta su uso. Ver nuestra política de cookies.