Hospital Vithas Montserrat

Hospital Vithas Montserrat
Cita online

973.270.088

 • Cirurgia general

  Hèrnia inguinal i umbilical

 • Què és?

 • Especialista

 • preu

 • Demanar una cita

 • <Veure totes

Hèrnia inguinal i umbilical

Una hèrnia? Cap problema, tenim el tractament definitiu

 • Una hèrnia és la protrusió o desplaçament d'un òrgan a través d'un orifici o defecte de la paret abdominal

Una hèrnia pot produir molèsties i fins i tot dolor, especialment quan fas un esforç gran o continuat. Les hèrnies poden arribar a condicionar l'activitat laboral, física i social. El tractament definitiu, més ràpid i eficaç per a la majoria de les hèrnies consisteix en una intervenció quirúrgica menor que, normalment, només precisa d'un ingrés inferior a les 24 hores.

I per fi, et reincorporaràs sense dolor a la teva activitat habitual en un termini breu de temps.

 • Unitat de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu

La Unitat de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de Vithas Lleida, posa a la teva disposició un servei de qualitat als pacients que presenten aquest tipus de dolència i d’altres relacionades amb l’aparell digestiu. Al capdavant d'ella es troba el Dr. Ricard Batlle Solé i el Dr. Alfredo Escatín Arias, especialistes en Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu, amb àmplia experiència en aquest tipus de patologia. Des de Vithas Lleida t'oferim la possibilitat de diagnosticar i tractar el teu problema de manera ràpida i efectiva amb l'objecte de reincorporar-te a la teva activitat habitual en un termini breu de temps.

 • Què és una hèrnia?

Una hèrnia és la protrusió d'un òrgan a través d'un orifici o defecte de la paret abdominal. Generalment, les hèrnies augmenten gradualment de mida a mesura que passa el temps, a causa de la pressió exercida per la cavitat abdominal. Normalment l'hèrnia torna a l'interior de l'abdomen en adoptar la posició de decúbit (ficat al llit cap a dalt) i exercir sobre ella una lleu pressió (reducció de l'hèrnia), però torna a sortir en augmentar la pressió de l'abdomen.

Encara que en la majoria dels casos no es pot determinar amb exactitud la causa de l'hèrnia, hi ha certes situacions que contribueixen a la seva aparició o augmenten el risc de patir-la:

- Sobrepès o obesitat.

-Tasques en la qual s'aixequen objectes pesats.

-Tos crònica.

-Estrenyiment (esforç per defecar).

-Augment de la mida de la pròstata (esforç per orinar).

-Antecedents familiars d'hèrnia.

 • Tipus d'hèrnia

Segons la seva localització les hèrnies es classifiquen en:

-Hernia Inguinal: apareix com una inflor a l'engonal o en l'escrot. Aquest tipus és més comú en els homes que en les dones.

-Hernia Femoral: apareix com una inflor a la part superior de la cuixa. Aquest tipus és més comú en les dones que en els homes.

-Hernia Incisional o Eventració: la inflor sorgeix a través de la cicatriu d'una intervenció quirúrgica prèvia.

-Hernia Umbilical: apareix com una inflor al voltant del melic.

-Hernia Epigàstrica: l'embalum apareix per sobre del melic.

 • Quins són els símptomes?

Encara que poden ser asimptomàtiques, és freqüent que produeixin molèsties i fins i tot dolor, especialment si es realitza un esforç gran o continuat. No és estrany que la molèstia es vagi fent més intensa al llarg del dia.

Un bony és el signe més característic d'una hèrnia.

Per al diagnòstic d'una hèrnia sol ser suficient l'examen físic realitzat per un metge, poques vegades es fa necessària una prova d'imatge.

 • Conseqüències de les hèrnies

Les hèrnies poden arribar a condicionar l'activitat laboral, física i social de les persones que la pateixen ocasionant baixes laborals no desitjades. Així mateix, comporta una necessària disminució de qualsevol tipus d'exercici físic que provoca un empitjorament de la qualitat de vida. En ocasions, l'òrgan herniat (per exemple intestí o bufeta) pot produir trastorns de tipus digestiu o urinari i, en determinades circumstàncies, quadres clínics greus per "estrangulament de l'hèrnia", que requereixen cirurgia urgent. Aquestes conseqüències són fàcilment reversibles mitjançant el tractament adequat de la patologia Herniaria.

 • Com es tracta una hèrnia?

El tractament definitiu per a la majoria de les hèrnies consisteix en la reparació quirúrgica de la mateixa. Aquesta consisteix bàsicament en la devolució de l'òrgan de protrusió a la cavitat abdominal i en la reparació del defecte existent en la paret muscular.

Freqüentment és necessari utilitzar un material protètic ( "malla") que contribueix a reforçar els teixits afectats. El tractament de les hèrnies no sol ser urgent, excepte en els casos en què l'òrgan herniat es trobi compromès i no es pugui reduir. No obstant això, la intervenció s'ha de fer abans que sorgeixin complicacions.

La intervenció quirúrgica de l'hèrnia sol necessitar generalment un ingrés inferior a les 24 hores.

Posteriorment a la intervenció s'han d'evitar els esforços físics intensos durant almenys un mes, després del qual els pacients s'incorporen progressiva i satisfactòriament a l'activitat física habitual.

Este sitio web utiliza cookies, tanto propias como de terceros, para recopilar información estadística sobre su navegación y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias, a partir de su navegación.
Si continúa navegando, sin cambiar la configuración, consideramos que acepta su uso. Ver nuestra política de cookies.