Hospital Vithas Montserrat

Hospital Vithas Montserrat
Cita online

973.266.300

 • Traumatologia

  Pròtesi de genoll

 • Què és?

 • Especialista

 • preu

 • Demanar una cita

 • <Veure totes

Pròtesi de genoll

La causa més freqüent de les lesions degeneratives de genoll és l'artrosi. Quan el grau de deteriorament del genoll i el consegüent dolor t'impedeixin caminar i no aconsegueixis millorar amb cap tractament, la solució consisteix a substituir les superfícies articulars per una pròtesi.
La substitució protèsica de les articulacions és un dels més grans avenços aconseguits per la cirurgia ortopèdica en aquest segle, ha aconseguit, i aconsegueix cada dia, que milers de persones recobrin el control de la seva vida oblidant-se del dolor i de la medicació .... Digues adéu al dolor

 • Què és?

Aquest tipus d'implants són reproduccions de les articulacions que formen el genoll, fabricats amb diversos metalls i materials plàstics que reprodueixen la mobilitat normal del genoll.
Els ossos de la cama, el fèmur i tíbia s'uneixen mitjançant l'articulació del genoll.
Tant el cartílag que recobreix la superfície articular com els meniscs permeten els moviments propis del genoll que es mantenen units mitjançant els lligaments i la càpsula articular que l'envolta, sent mobilitzada fonamentalment per l'aparell extensor, en el qual es troba l'os de la ròtula, que també està afectada pel procés artrosis.

 • Com és la intervenció?

La intervenció quirúrgica es realitza sota anestèsia epidural, tot i que a vegades, segons el criteri de l’anestesista, pot arribar a ser general. Consisteix a efectuar una incisió per realitzar els talls necessaris i així extreure parcialment la part danyada de l'articulació, que serà substituïda per la pròtesi. La pròtesi consta d'element femoral, tibial i patel•lar (ròtula). A vegades, algú dels components s'uneixen a l'os mitjançant ciment d'ús quirúrgic.

El tipus d'implant que s'utilitza depèn del pacient, la seva edat i l'estat en què es troben els ossos.
Aquesta operació dura al voltant d'una hora i, en alguna ocasió, pot necessitar una transfusió sanguínia posterior, ja que la secció dels ossos sol produir una pèrdua de sang considerable. No obstant les tècniques actuals disminueixen molt la necessitat d'una transfusió.
Després de la intervenció es pot mantenir col•locat un tub de drenatge per eliminar les restes de sang acumulats en les superfícies dels ossos seccionats, drenatge que s’ha de vigilar per controlar el grau d'hemorràgia.
L'estada mitjana hospitalària és de 4 o 5 dies, després de la intervenció.

 • Com preparar-te?

Prèvia a la intervenció, es realitzen els estudis preoperatoris habituals que han de ser validats pel cirurgià i l'anestesista, que indicaran si existeixen observacions o cures mèdiques addicionals de tenir en compte per minimitzar qualsevol risc mèdic-anestèsic. En la preparació per a l'operació, els pacients han de seguir totes les instruccions que els hagin donat el seu anestesista i el seu cirurgià.
Si el pacient pren medicaments diaris, especialment anticoagulants (diluents de la sang per prevenir trombes), ho ha de comunicar al seu metge perquè aquest li indiqui la pauta a seguir amb aquests.

 • Com és la recuperació?

A les 24 hores de la intervenció, el pacient pot seure i ha d'iniciar els exercicis de mobilitat i càrrega del membre intervingut, seguint les indicacions del traumatòleg.
El pacient al que se li implanta una pròtesi de genoll pot, en general, incorporar-se a la seva vida quotidiana en un termini d'entre 3 i 6 mesos. És habitual l'ús d'una mitja elàstica per evitar els tromboembolismes venosos.
Durant les primeres setmanes és necessari l'ús de crosses o caminador per facilitar la marxa.

Este sitio web utiliza cookies, tanto propias como de terceros, para recopilar información estadística sobre su navegación y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias, a partir de su navegación.
Si continúa navegando, sin cambiar la configuración, consideramos que acepta su uso. Ver nuestra política de cookies.