Hospital Vithas Montserrat

Hospital Vithas Montserrat
Cita online

973.270.088

  • cirurgia general

  • Què és?

  • preu

  • Comprar consulta

  • <Tornar al llistat

cirurgia general cirurgia general

TENS DUBTES?

Cirurgia general Lleida

La unitat de l’Aparell Digestiu de Vithas Salut té com a objectiu el diagnòstic i tractament de les malalties gastrointestinals i hepàtiques, així com la prevenció del càncer gastrointestinal.

Les malalties de l'aparell digestiu tenen prevalença en la població, afectant homes i dones de diferents edats. La seva forma de presentació, és inespecífica (des de lleus molèsties fins a símptomes greus) presentant-se de forma ocasional o contínua, dificultant l'activitat diària dels pacients. Per això, cal que professionals especialistes en la matèria valorin la gravetat de la malaltia i seleccionin el millor tractament.

Aquestes malalties, en moltes ocasions, es poden veure influenciades per factors externs com: trastorns emocionals, medicaments que s'utilitzen per a altres malalties, la dieta i fins i tot el medi ambient. Hi ha virus i bacteris que afecten la correcta digestió i absorció dels aliments en el tub digestiu, ocasionant símptomes que condicionen una mala qualitat de vida. La modificació d'aquests factors pot millorar la clínica dels pacients.
Un altre punt important en la gastroenterologia és la detecció precoç de càncers digestius (càncer d'esòfag, gàstric i colo-rectal) que poden estar influenciats per antecedents familiars, lesions per l'àcid i bacteris que inflamen l'estómac. Cal avaluar i tractar aquests factors per a la prevenció del càncer. A més la realització d'estudis endoscòpics diagnòstics abans del desenvolupament de símptomes, permet detectar lesions premalignes (tractables per mètodes endoscòpics) o càncers en fase curable.

A Vithas Lleida fem un diagnòstic, seguiment i tractament de les diferents patologies digestives:

Malalties relacionades amb l'àcid

L'augment d'acidesa gàstrica provoca clínica molt molesta, com ardor o coïssor en estómac que ascendeix per l'esòfag fins i tot de vegades arriba a la gola provocant tos crònica i irritació. Aquesta acidesa es pot veure modificada per l'obesitat, els aliments que ingerim, medicaments ... El canvi de l'estil de vida i la dieta pot millorar els símptomes, encara que si l'acidesa provoca lesions és necessària la presa de medicació per evitar possibles complicacions així com lesions premalignes (Esòfag de Barret)

Trastorns funcionals digestius i de la motilitat

La dispèpsia és la dificultat per realitzar la digestió o la presentació de digestions doloroses i lentes que poden ser resultat de l’alteració d'alguna de les fases del procés digestiu normal. El seu origen es pot deure a un trastorn físic o emocional. Els símptomes són molt nombrosos i inespecífics: sensació de pesadesa gàstrica, gasos, restrenyiment, diarrea, nàusees ... Aquests símptomes s'han d'estudiar per detectar la causa que els provoca, ja que són molt variades: mala motilitat digestiva, intoleràncies alimentàries, inflamacions del tracte digestiu per bacteris. El tractament d'aquestes causes i els canvis en l'alimentació permeten un correcte procés digestiu millorant la clínica.

Oncologia gastrointestinal

Prevenció i diagnòstic precoç de càncer colo-rectal: la patologia cancerosa en l'aparell digestiu es veu influenciat també per factors ambientals i genètics (familiars afectes amb càncers digestius), de manera que l'estudi de pacient amb factors predisposants permet la detecció de lesions premalignes i càncers en estadis molt precoços que són tractables i curables. El càncer pot donar diferents presentacions clíniques (sagnats, alteracions del ritme intestinal) si no s'estudia de forma precoç el diagnòstic pot ser tardà detectant lesions importants que limiten la curació. Pel que davant la presentació de símptomes s'ha de posar en contacte amb un metge gastroenteròleg, per valorar la gravetat d'aquests i realitzar estudis endoscòpics si cal.

Malalties hepàtiques, de les vies biliars i pàncrees

El consum d'alcohol i les dietes riques en greix poden afectar el fetge produint dipòsits de colesterol que poden provocar alteracions en les anàlisis, així com l'augment de la formació de litiasi a la vesícula biliar que provoca molèsties digestives. A més hi ha altres causes de malaltia hepàtica com són els virus hepàtics, causes medicamentoses i autoimmunes que cal estudiar davant les alteracions de transaminasa hepàtiques per si es precisa de tractament per evitar el desenvolupament de cirrosi. En la cirrosi hepàtica (no funcionalitat del fetge per enduriment o fibrosi de l'òrgan) independentment de la causa és necessària la realització de controls mèdics periòdics per evitar les seves complicacions i desenvolupament de càncer de fetge.

Les malalties digestives estan molt influenciades per factors externs, la modificació de l'estil de vida i la dieta pot millorar la clínica que presenta.

L'aparell digestiu és un òrgan molt innervat, de manera que l'estrès emocional és causa de problemes digestius, el coneixement de la causa i un correcte tractament pot controlar aquests símptomes.

El diagnòstic precoç dels càncers digestius és possible gràcies a les proves endoscòpiques, l'estudi de pacients amb antecedents familiars de càncers digestius o amb símptomes orientatius ens permet el diagnòstic de lesions premalignes i càncers en fases precoces tractables i curables.

El consum d'alcohol de manera crònica i / o abusiva així com la ingesta de greixos en la dieta pot provocar alteracions hepàtiques que precisen de control per evitar el desenvolupament de lesions cròniques i greus en el fetge.

A la Unitat de l'Aparell Digestiu de Vithas Salut tractem les següents patologies:

Consultes externes:

Patologia hepàtica: control d'esteatosi hepàtica, seguiment de pacients amb cirrosi hepàtica i hepatopaties víriques.
Patologia digestiva: trastorns de la motilitat i trastorns funcionals digestius, Malalties relacionades amb l'àcid, malaltia inflamatòria intestinal, oncologia gastrointestinal (prevenció i diagnòstic precoç del càncer colo-rectal).

Endoscòpies digestives diagnòstiques i terapèutiques

• Gastroscòpia amb biòpsies d'esòfag, estómac i duodè. Extirpació de pòlips gàstrics
• Colonoscòpia i ileoscopia amb presa de biòpsies. Extirpació de pòlips colorectals.

 

Este sitio web utiliza cookies, tanto propias como de terceros, para recopilar información estadística sobre su navegación y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias, a partir de su navegación.
Si continúa navegando, sin cambiar la configuración, consideramos que acepta su uso. Ver nuestra política de cookies.