Hospital Vithas Montserrat

Hospital Vithas Montserrat
Cita online

973.270.088

  • Cirurgia general

    Colecistectomia per laparoscòpia o laparoscòpia 3D

  • Què és?

  • Especialista

  • preu

  • Demanar una cita

  • <Veure totes

Colecistectomia per laparoscòpia o laparoscòpia en 3D

La colecistectomia laparoscòpica és l'extirpació de la vesícula biliar amb una càmera de vídeo i un material especial que permet realitzar la intervenció mitjançant unes incisions molt petites, sense obrir l'abdomen.

La tècnica laparoscòpica 3D es tracta d'un avançat model que ofereix una major qualitat visual i profunditat de camp, que permet als cirurgians treballar amb més rapidesa pel fet de disminuir de forma notòria el nombre de moviments de l'instrumental. La cirurgia en laparoscòpia 3D dóna profunditat en el camp de visió quirúrgic, és a dir, una visió molt més real.
Aquesta tècnica a més d'ajudar a que la intervenció sigui més precisa i segura, redueix considerablement el temps d'intervenció i posterior recuperació del pacient.

L'existència d'intervencions abdominals (especialment a la zona de la vesícula) i la inflamació de la vesícula (colecistitis) són les dues causes que amb més freqüència impedeixen que la colecistectomia es pugui realitzar per via laparoscòpica. Altres vegades, una intervenció iniciada per laparoscòpia és necessari concloure-la amb un abordatge convencional, en el que els cirurgians anomenem conversió, sense que això hagi de ser entès com una complicació.
La Unitat de Cirurgia General i de l’Aparell digestiu de Vithas Lleida està format pel Dr.Ricard Batlle Solé i Dr. Alfredo Escartín Arias. Compten amb una àmplia experiència en el tractaments de gran varietat de patologies que requereix una intervenció quirúrgica amb totes les garanties i els millors resultats.

• Què és la vesícula?

El fetge produeix una substància anomenada bilis que s'excreta a l'intestí per afavorir la digestió dels greixos. La vesícula és un òrgan en forma de bossa en la qual es guarda la bilis per alliberar-la a l'intestí després d'un dinar.

• Per què pot ser necessari treure la vesícula?

La colelitiasi és la principal causa de colecistectomia. La colelitiasi és l'aparició de "pedres" o càlculs a la vesícula. Els càlculs poden provocar dolor (còlics biliars), inflamació de la vesícula (colecistitis), obstrucció dels conductes de la bilis (icterícia), la seva infecció (colangitis) o inflamació del pàncrees (pancreatitis).

• Què passa quan es treu la vesícula?

En general quan desapareix el dolor ocasionat per les pedres millora la qualitat de vida dels pacients. La pèrdua de la funció de la vesícula no sol ocasionar cap problema, probablement per la dilatació que se sol produir en els conductes biliars després de la colecistectomia i que serviria per a realitzar aquesta funció de reserva de la bilis.

En algunes ocasions, els pacients refereixen augment del nombre de deposicions, sense que, en general, això pugui provocar problemes importants.

• Com es desenvolupa la intervenció?

La intervenció es realitza amb anestèsia general i acostuma a durar entre 15 minuts i 1 hora segons les dificultats que trobin els cirurgians.
Si no hi ha problemes, l'habitual és que els pacients podin rebre l'alta el mateix dia o el següent un cop comprovada la recuperació de la consciència, la deambulació, la ingesta oral i la micció.

• ¿Hi pot haver complicacions?

Com qualsevol intervenció quirúrgica, i gairebé qualsevol actuació mèdica, poden existir complicacions. Les més freqüents solen ser lleus com l'hematoma en les ferides quirúrgiques, la infecció de les mateixes, les flebitis o el retard en la recuperació del moviment intestinal.

Menys freqüents però una mica més serioses són l'hemorràgia interna, la fugida de bilis, la formació d'abscessos, la inflamació del pàncrees o l'aparició de trombes a les cames.

La lesió dels conductes biliars o l'intestí, l'embòlia pulmonar o l'infart són complicacions molt poc freqüents però que poden resultar greus.
En conclusió, en mans expertes, la colecistectomia laparoscòpica, es una tècnica que, quan està ben indicada, millora de manera important la qualitat de vida dels pacients. Tant és així que resulta una de les intervencions més satisfactòries per als cirurgians i els pacients, en què els beneficis superen amb molt els riscos i les molèsties.

Este sitio web utiliza cookies, tanto propias como de terceros, para recopilar información estadística sobre su navegación y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias, a partir de su navegación.
Si continúa navegando, sin cambiar la configuración, consideramos que acepta su uso. Ver nuestra política de cookies.